ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Actorul american Jim Caviezel, protagonistul „Patimilor lui Hristos”, regizat de Mel Gibson, vorbește, într-un interviu, despre credință, despre modul în care acest rol i-a influențat viața, și cum industria de la Hollywood i-a întors spatele după ce l-a interpretat pe Iisus. Jim Caviezel, care crede că „numai iubirea lui Hristos” poate salva lumea, și-ar dori să filmeze la continuarea acestei producții, proiect la care Mel Gibson a anunțat că lucrează deja.

În interviul acordat ziarului polonez „Polityce”,  Jim Caviezel a declarat că rolul lui Iisus Hristos din „Patimile lui Hristos” l-a transformat într-un soi de persona non grata la Hollywood, deși producția regizată de Mel Gibson s-a bucurat de un succes uriaș. 
 
„Brusc,  am încetat să mai fiu unul dintre cei mai populari cinci actori de la Hollywood, deși nu făcusem nimic rău. Tocmai îl jucasem pe Iisus”, a spus actorul chestionat de jurnalistul și criticul de film polonez Lukasz Adamski, conform theblaze.com.
 
Și a adăugat: „ Dacă am fost afectat de această respingere? Ei bine, orice om are de dus o cruce...  Lumea se schimbă ... Dar eu nu sunt veșnic pe acestă lume, și nici  producătorii de la Hollywood nu sunt veșnici.  La un moment dat, toți vom răspunde pentru faptele noastre”.

Actorul acum în vârstă de 48 de ani nu are însă regrete. Crede cu tărie că a fost destinat să joace rolul lui Iisus Hristos la vârsta de 33 de ani,  vârstă pe care a avut-o și Mântuitorul când a fost crucificat. Dar și aceleași inițiale, în limba engleză, ale numelui lui Iisus. 

„Nu-mi spuneți că a fost o coincidență! Nu există coincidențe. Am auzit despre „întâmplări” sau ”noroc ". Secularizarea afectează întreaga lume, inclusiv SUA. Doar ateii cred în coincidențe. Pentru Dumnezeu, nu  există coincidențe. Chiar și când Dumnezeu îi va învia pe morți, ei (ateii)  vor spune că a fost o întâmplare!”, a mai spus actorul american.

Caviezel și-ar dori însă să facă parte din proiectul lui Gibson, care a anunțat anul acesta că vrea să facă o continuare a „Patimilor lui Hristos”.
„Vreau să lucrez din nou cu Gibson. De data aceasta va fi un film despre Înviere, iar dacă Patimile lui Hristos a inspirat atât de mulți oameni să facă bine, de ce  să nu încercăm din nou? Simt că am din nou un scop în viața mea”.

Lansat în 2004, „Patimile lui Hristos”,, a fost o producție de succes, în ciuda lipsei de sprijin din partea industriei americane de film, având un câștig de 612 milioane dolari în întreaga lume. Cu un buget de producție de doar 30 de milioane de dolari, succesul a fost cel mai mare înregistrat vreodată pentru un film cu tematică religioasă. De amintit și că, producția, vorbită în limba aramaică, ce urmărește arestarea, patimile și crucificarea lui Iisus Hristos, a generat cea mai mare controversă din istoria Hollywood-ului, fiind considerată de unii mult prea anti-semită și mult prea violentă. Filmul nu a primit niciun Oscar în 2005, deși a avut trei nominalizări.

După lansarea „Patimilor lui Hristos”, regizorul filmului, Mel Gibson, a avut parte de același tratament, de respingere, din partea Hollywood-ului. A continuat însă să lucreze, ca actor, la o serie proiecte de film independente, câzând în dizgrația studiourilor de la Hollywood și a ajuns chiar pe o „listă neagră” după ce a fost arestat că a condus în stare de ebrietate, în 2006.

Criticat pentru viziunea sa antisemită  a „Patimilor”,  Mel Gibson anunța în  2012  că vrea sa producă și să regizeze un film despre Iuda Macabeul - un legendar luptător evreu care a eliberat Ierusalimul (eveniment celebrat de Hanuka) și a condus revolta macabiților împotriva seleucizilor în 160 I.H.

Filmul urma să fie produs de Warner Bros și de compania lui Gibson - Icon Productions. Compania Warner Bros a decis ulterior să anuleze producția, dupa ce Gibson a fost acuzat de scenaristul filmului, Joe Eszterhas, că îi urăște pe evrei.