ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un budist la Patriarhia Ierusalimului. Actorul american Richard Gere a vizitat, la finele lunii trecute, Patriarhia Ierusalimului. Un bun prilej pentru ca  Patriarhul Ierusalimului, Teofilos, gazda sa, să îi vorbească vedetei americane despre asceza ortodoxă.

Richard Gere a fost primit de Patriarhul Ierusalimului, Teofilos, alături de părinți hagiofiți, vicarul patriarhal, ÎPS Mitropolit Isichios de Kapitolias, ÎPS Arhiepiscop Aristarhos al Constantinei, Arhimandritul Bartolomeu și Arhidiaconul Mark. În timpul întrevederii, Patriarhul Ierusalimului și Richard Gere au vorbit despre asceza ortodoxă - despre pocăință, purificare, luminare și îndumnezeire, scrie jp-newsgate.net.
 
Cunoscut drept un adept al învățăturilor lui Dalai Lama, Richard  Gere a ținut să își arate, din nou, aprecierea și respectul pentru liderul spiritual al Tibetului, Patriarhul Ierusalimului spunându-i că s-a întâlnit cu Dalai Lama în trecut.
„Pentru Biserica Ortodoxă, omul este "marea rană”, care e vindecată de Biserică prin Tainele săvărșite în ea de către Domnul nostru Iisus Hristos, care Și-a luat asupra Sa toată firea umană prin întruparea Sa”, i-a spus Teofilos actorului american. Care a mai aflat, după cum i-a relatat Patriarhul Ierusalimului, citând din cartea  lui John Tleel „Eu sunt Ierusalimul”, că Patriarhul Ierusalimului este succesorul patriarhilor Vechiului Testament, Avraam, Isaac și Iacov. 
 
„Biserica Învierii este cel mai sfânt altar al creștinismului, unde adepții tuturor religiilor vin, fără discriminare și fără încetare”, a spus Patriarhul Ierusalimului, Teofilos.

La finalul întâlnirii, Richard Gere a primit din partea gazdelor sale o icoană a Maicii Domnului, o icoană a Sfântului Mormânt, o medalie dedicată celor 2000 de ani de creștinism și emblema „Gărzile Mormântului”.