ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Hillary Clinton  are mâinile pătate de sângele oamenilor nevinovați din Libia. Acuzația vine din partea vărului fostului lider libian, Muammar Gaddafi, ucis în toamna lui 2011 în urma revoltelor supranumite "Primăvara arabă".

Într-o scrisoare adresată agenției de presă italiene Aki-Adnkronos, 
 Ahmed Gaddaf al-Dam, unul dintre verii fostului lideri libian lansează acuzații dure la adresa candidatei democrate la alegerile prezidențiale din SUA. "Alegerea unui președinte al Statelor Unite are o influnență uriașă asupra regiunii noastre și din acest motiv trebuie să ne spunem părerea", scrie vărul lui Ghaddafi în scrisoare.

Gaddaf al-Dam, care trăiește la Cairo, susține că astfel vrea să participe "la informarea electoratului american, căruia i-ar putea scăpa unele lucruri din cauza cenzurii pe care o practică propaganda infernală".
 
"Am luat legătura cu prietenii și frații noștri americani de origine africană, latină și arabă și le-am cerut să nu o voteze pe candidata democrată Hillary Clinton, care are mâinile pătate de sângele oamenilor nevinovați din Libia, și care a luat parte la uciderea liderului  Muammar Ghaddafi. Pentru că ea este cea care a făcut ca proiectul lui Ghaddafi, visul tuturor africanilor, construirea unor state unite ale africanilor, să eșueze", spune vărul colonelului libian.
 
O serie de e-mailuri făcute publice la începutul anului de către Hillary, – disponibile pe site-ul Departamentului de Stat – conțin documente referitoare la războiul din Libia inițiat de președintele francez de atunci, Nicolas Sarkozy. Concret, este vorba despre faptul că petrolul și aurul libian constituiau o amenințare a intereselor franceze în Africa. Dar și la adresa SUA.