ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Administrația Donald Trump a prezentat miercuri proiectul de reformă fiscală, catalogat drept „cea mai mare scădere de taxe" din istoria SUA, conținând reduceri pentru companii și persoane fizice, dar nu este clar cum vor fi compensate aceste diminuări, informează agenția Bloomberg.

 Proiectul de reformă fiscală a fost prezentat de Gary Cohn, principalul consilier pentru Afaceri Economice al președintelui Donald Trump, și de Steven Mnuchin, secretarul american al Trezoreriei.

Planul prevede reducerea impozitului federal până la nivelul de 15% pentru companii, întreprinderi mici și pentru toate tipurile de parteneriat. De asemenea, ar urma să fie introdusă o taxă unică pentru veniturile obținute de companii americane în străinătate, volumul acestora fiind estimat la 2.600 de miliarde de dolari.

Pentru persoanele fizice, propunerea este de condensare a impozitului diferențiat în doar trei tipuri, comparativ cu șapte în prezent, și reducerea celei mai înalte cote de impozitare de la 39,6% la 35%. Celelalte două cote de impozitare diferențiată vor fi de 10% și 25%.

 Planul prevede eliminarea unor deduceri fiscale de tip statal și regional, o modificare ce ar putea afecta susținerea politică în state precum California și New York, unde fiscalizarea este mai amplă. "Nu este sarcina Administrației federale să subvenționeze statele", a argumentat Steve Mnuchin.

Cota suplimentară de impozitare de 3,8%, impusă persoanelor care înregistrează venituri nete de peste 200.000 de dolari anual, va fi anulată, la fel ca impozitul minim alternativ și taxa imobiliară specială.

„Deși suntem în anul 2017, încă avem o taxă pentru companii din 1998, iar acesta este una dintre cauzele pentru care suntem una dintre cele mai puțin dezvoltate națiuni în materie de fiscalitate corporatistă", a argumentat Gary Cohn.

„Aceasta va fi una dintre cele mai mari scăderi de taxe din istoria Statelor Unite și suntem determinați să implementăm aceste reforme", a spus, la rândul său, Steve Mnuchin.

Planul de reformă fiscală va întâmpina o opoziție acerbă în Congresul SUA, atât din partea opoziției democrate, cât și din partea unor politicieni republicani. Partidul Republican este divizat în legătură cu modul de compensare a reducerilor fiscale propuse de președintele Donald Trump.

Steve Mnuchin și alți reprezentanți ai Administrației de la Washington susțin că reducerile fiscale vor stimula investițiile și implicit creșterea economică.