ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fratele vitreg al liderului nord-coreean Kim Jong-un a fost ucis în Malaezia, au confirmat surse ale poliției, citate de Reuters. Cauza oficială a morții este necunoscută, dar se pare că victima a fost otravită de agenți nord-coreeni.

Conform poliției, un bărbat neidentificat a decedat în drumul dinspre aeroport spre un spital din Kuala Lumpur. Ulterior a fost confirmat că bărbatul era Kim Jong Nam, fratele vitreg mai mare al lui Kim Jong-un.

Potrivit canalului de televiziune sud-coreean Chosun,  Kim Jong Nam, în vârstă de 54 de ani, a fost otrăvit la aeroport de două femei, despre care se crede că sunt agenți nord-coreeni.Cele două femei nu au putut fi reținute și sunt acum în libertate, precizează surse ale guvernului sud-coreean.

Kim Jong Nam petrecea foarte mult timp în afara Coreii de Nord și vorbea deseori public despre răul pe care îl face familia sa țării. În dese ocazii, el a declarat că nu este deloc interesat să participe la conducerea țării.

Fratele vitreg al dictatorului nord-coreean era foarte apropiat unchiului său, Jang Song Thaek, al doilea cel mai puternic om din Coreea de Nord, până să fie executat din ordinele lui Kim Jong-un, îm 2013.