ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jurnalistul rus Matvey Ganapolskiy, cunoscut pentru declarațiile sale critice la adresa guvernului rus, a primit fonduri de la agenția guvernamentală americană BBG, potrivit site-ului de achiziții publice din SUA.

După cum arată site-ul fort-russ.com, sursa finanțărilor este Broadcasting Board of Governors (BBG), o agenție guvernamentală americană care se ocupă cu monitorizarea și supervizarea organismelor media americane care au transmisii internaționale (precum celebrele Vocea Americii, Radio Liberty și Radio Free Asia dar și a celor mai puțin cunoscute ce transmit din Cuba și Orientul Mijlociu).

Banii pentru Ganapolskiy, conform bazei de date publice privind achizițiile de contracte și acordarea de granturi guvernamentale, au fost transferați în mai multe etape iar suma totală se ridică la 12.800 dolari (utima plată datează din 2014). Contractele vizau "editarea de materiale și corectură pentru un site rusesc” iar cele din perioada 2013-2014 erau făcute pentru "suport profesional”.

Zurnalistul rus care trăiește acum în Ucraina este un vehement critic al politicii externe și interne ruse fiind cunoscut și pentru limbajul său colorat. Pe un ascultător care a sunat în emisiunea găzduită de un post de radio ucrainian (Radio Vesti) pentru a se declara admirator al lui Putin l-a numit "gunoi” și "fiară”, relateaza fort-russ.com.