ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Gest emoționant de solidaritate al francezilor, după atentatele de la Paris, care au curmat 130 de vieți. Printre cei uciși de teroriști sunt și doi români, care aveau un băiețel de un an și jumătate și o fetiță de 11 ani. 

Cu gândul la viitorul acestor copii, administratorul cafenelei unde lucra românca a organizat o strângere de fonduri. Impresionați, francezii au donat până acum peste 48.000 de euro.
 
În fatidica zi de vineri, 13 noiembrie, Lăcrămioara Pop și iubitul ei, Ciprian Calciu, se aflau în cafeneaua La Belle Equipe, unde o colegă a tinerei își sărbătorea ziua de naștere, informeaza digi24.ro.

Alături de ei erau și mai mulți angajați ai unui alt local, Cafe des Anges, unde lucra Lăcrămioara. La ora locală 21 și 36 de minute, iadul se dezlănțuie în Belle Equipe. Gloanțele plecate din armele automate ale teroriștilor au curmat 19 vieți și au lăsat în urmă nouă răniți.

Cafe des Anges e la doar câteva zeci de metri de restaurantul unde s-au produs unele dintre atentatele din 13 noiembrie. Acolo și-a pierdut viața și Lăcrămioara, una dintre angajatele acestei cafenele. Imediat ce au auzit de tragedia produsă, cei din conducere au demarat o chetă, iar acum tot personalul încearcă să vadă cum poate avea grijă copiii Lăcrămioarei și ai lui Ciprian, ucis și el în atentat.

„Când am auzit că ea și partenerul ei, Ciprian, au murit vineri seara, primul lucru la care ne-am gândit a fost cum să facem să îi ajutăm pe copiii lor. Lacri și Ciprian aveau un băiat, Kevin, în vârstă de 18 luni. Lacri mai avea, din altă căsătorie, o fată al cărei tată a murit”, spune Virgile Grünberg, administratorul Cafe des Anges.

Administratorul Cafe des Anges, unde Lăcrămioara lucra de patru ani, are numai cuvinte frumoase despre ea.

„Toată lumea de aici o iubea mult, colegii, clienții, oamenii din cartier. Cei doi părinți munceau din greu pentru familia lor. Tot ce făceau făceau pentru copii. Copiii merită o viață care să nu fie dură cu ei”, spune Virgile Grünberg, administratorul Cafe des Anges.
Cei doi copii ai Lăcrămioarei sunt acum în grija mamei tinerei.

Lacrămioara Pop avea 28 de ani, iar Ciprian Calciu era cu patru ani mai mare. Amândoi au fost înmormântați într-un cimitir din Paris.

Site-ul unde se fac donații pentru copiii Lăcrămioarei și ai lui Ciprian este https://www.gofundme.com/5batmumk.