ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Donald Trump înregistrează un forcing în sondajele de opinie, devansând-o pentru prima dată de foarte probabila sa contrancandidată, Hillary Clinton.

Observatorii politici nu îi dădeau nici o șansă lui Donald Trump într-o confruntare pentru Casa Albă cu Hillary Clinton. Iată însă că miliardarul a realizat o ascensiune spectaculoasă în sondade în ultimele săptămâni, de când ultimii săi contracandidați, Ted Cruz și John Kasich, s-au retras din cursă.

Potrivit ultimului sondaj, realizat de Fox News, Trump ar învinge-o pe Clinton cu 45% - 52%. Dacă Trump este favoritul bărbaților (55% - 33%), Clinton este votată mai ales de femei (50%-36%), conform evz.ro.

În rândul populației de culoare, Trump înregistrează un scor dezastruos (doar 7% dintre aceștia l-ar vota, spre deosebire de 90% care o simpatizează pe Clinton). O situație asemănătoare se înregistrează și în rândul hispanicilor, din care 62% ar vota pentru Clinton și numai 23% pentru Trump.

Ceea ce îl plasează pe mogul în frunte este votul albilor (55% - 31%). Chiar și în rândul femeilor albe, Trump înregistrează un avans de 9% față de Clinton.
Candidatul republican înregistrează un avans de 16% și printre independenți.

Cel mai interesant aspect statistic este trendul ascendent pe care se află Donald Trump. Cu o lună în urmă, în același sondaj, Clinton se afla înaintea lui Trump cu scorul de 48% - 41%.