ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Liderul Syriza, Alexis Tsipras, și-a prezentat, duminică, la Salonic, noul program electoral prin care urmărește ”liberalizarea progresivă” de austeritate, prilej cu care a subliniat că Grecia nu este o țară de leneși, potrivit Agerpres.
 
”Mulți încearcă să acrediteze ideea că singurul lucru pe care îl vom decide la alegeri este modul de gestionare al acordului (cu creditorii internaționali ai Greciei) pe care mulți îl prezintă ca fiind ceva gata încheiat. Este cea mai mare minciună”, a avertizat Tsipras, citat de EFE.

Fostul premier elen a insistat că la alegerile anticipate din 20 septembrie cetățenii trebuie să decidă ”dacă se întorc la corupție și clientelism sau dacă vor continua lupta începută în ianuarie”. Tsipras a făcut un bilanț al realizărilor pe anul trecut și a amintit că a ajutat companiile aflate în dificultate, i-a ajutat pe șomeri, oferindu-le programe de reconversie profesională, și că a continuat lupta împotriva evaziunii fiscale.