ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Marine Le Pen, candidata partidului Frontul Național în alegerile prezidențiale din Franța propune o colaborare, în cazul în care va deveni președinte, pentru a lucra la dezmembrarea Uniunii Europene.

„Cred că putem subiecte împreună. Dacă devin președinte mâine, vor vorbi cu Orban (nr. premierul Ungariei) despre ceea ce este de neacceptat pentru noi în Uniunea Europeană, ce este de netolerat în acțiunile UE din prezent”, a afirmat Le Pen pentru un ziar polonez, citat de RT.

Candidata Frontului Național a precizat că de asemenea va avea discuții cu Jarosław Kaczyński, președintele partidului Lege și Justiției (PiS), partid aflat în prezent la putere în Polonia.

Deși aceste "alianțe" nu vor fi formale, cele trei țări vor avea "idei mărețe în comun", potrivit candidatei extremei-dreapta în alegerile prezidențiale din Franța. De asemenea, premierul britanic Theresa May ar putea deveni un partener al Franței în dezmembrarea Uniunii Europene, a mai subliniat Le Pen. Ea a subliniat că Polonia și Franța ar avea cel puțin două subiecte în comun de discutat. Primul ar fi disputa Varșovia- Bruxelles privind renumirea fostului premier polonez Donald Tusk în fruntea Consiliului Europei. Polonia a fost singura țară care s-a opus realegerii lui, Tusk fiind cunoscut ca un fost adversar al liderului PiS,  Jarosław Kaczyński.

Al doilea subiect pe care cele două țări ar putea coopera este criza refugiaților. Bruxellesul dorește o distribuție a acestora în toate statele membre UE, ideea respinsă vehement de către Polonia.

Cu toate acestea, un oficial polonez, Beata Mazurek, a respins pe Twitter declarațiile lui Le Pen, afirmând că partidul său nu este interesat de dezmembrarea Uniunii Europene.