ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un avion de luptă american de tip F-22 a doborât vineri un obiect zburător neidentificat care zbura peste Alaska, la o săptămână după scandalul balonului chinezesc.

Noul obiect zburător, de mărimea unui automobil de mici dimensiuni, a fost doborât cu o rachetă Sidewinder, a anunțat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, generalul Patrick Ryder.

John Kirby, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, a declarat la rândul său:

„Nu știm cine este proprietarul obiectului.”

Kirby a adăugat că este deocamdată neclar și de când acesta se afla în spațiul aerian american.

Doborârea noului obiect zburător a fost ordonată personal de președintele Joe Biden.

Pe 4 februarie 2023, tot un avion F-22 a doborât ceea ce guvernul american a numit un balon de spionaj chinez de mărimea câtorva autobuze, în largul coastelor Carolinei de Sud.

Acesta traversa de o săptămână spațiul aerian al Statelor Unite și o parte din Canada.

La acuzațiile Washingtonului, guvernul de la Beijing a răspuns că era vorba de un balon civil, care culegea informații meteorologice și a scăpat de sub control.

Până acum, partea americană nu a oferit dovezi că era vorba de un balon de spionaj.

În legătură cu cel de-al doilea obiect, nici Pentagonul, nici Casa Albă nu au dat alte amănunte decât că era mai mic decât primul și că acesta a fost detectat pentru prima oară joi, cu ajutorul radarelor de la sol.

Când a fost doborât, obiectul zbura la 40.000 de picioare (12.000 de metri), în direcția sud-est, prezentând un risc pentru traficul aerian civil.

Obiectul a fost doborât în largul coastelor Alaskăi, iar resturile s-au prăbușit în apele teritoriale americane înghețate.

De pe gheață, acestea vor putea fi recuperate mai ușor decât cele ale balonului chinez, care au căzut în ocean.

Deci, ar trebui să aflăm noi informații lămuritoare mai repede. Teoretic.