ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Autoritățile americane au descoperit recent că drapelul Statelor Unite era ridicat în fiecare zi de luni, marți și vineri în fața unei clădiri murdare din Accra, capitala Ghanei. În incinta clădirii se afla un portret al președintelui Obama, iar toate semnele indicau vizitatorilor că sunt în Ambasada SUA, dar totul era o farsă. Ambasada americană era una falsă, operată de o grupare de crimă organizată, din care făceau parte cetățeni din țară și turci.

Ambasada a funcționat pentru 10 ani, iar infractorii mituiau oficialii pentru a ignora acest fapt. Gruparea a reușit să obțină documente false pentru cei care plăteau sume uriașe pentru o viză americană, informează Digi24.

Agenții americani au primit informații despre o falsă ambasadă americană, precum și despre o falsă ambasadă olandeză care activează în Accra. ARSO-I a colaborat cu autoritățile din Ghana, precum și cu reprezentanții misiunii diplomatice canadiene din Accra pentru a investiga falsa Ambasadă a Statelor Unite.

Autoritățile americane au organizat mai multe percheziții, în timpul cărora mai mulți suspecți au fost arestați și au fost recuperate dovezi importante, inclusiv un laptop, mai multe telefoane mobile și peste 150 de pașapoarte, care funcționau în Statele Unite, India, Africa de Sud, dar și în zona Schengen. Autoritățile americane au organizat mai multe percheziții, în timpul cărora mai mulți suspecți au fost arestați și au fost recuperate dovezi importante, inclusiv un laptop, mai multe telefoane mobile și peste 150 de pașapoarte, care funcționau în Statele Unite, India, Africa de Sud, dar și în zona Schengen.