ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ambasadorul României la Moscova, Excelența Sa, Vasile Soare, a pornit într-un turneu de 5.000 km prin Rusia, pentru a sărbători Ziua Națională a Țării noastre.

„Turneul” a început la Moscova, pe 2 decembrie, cu o recepție oferită la Ambasada României corpului diplomatic și oficialităților locale, la care au participat peste 500 de persoane, după cum a informat Vasile Soare.

De asemenea, la eveniment au participat români de pe toată întinderea Rusiei, unde s-au bucurat de programul artistic oferit de ansamblul „Țara Vrancei” din Focșani. 

Următoarea oprire a fost unul dintre cele mai mari orașe ale Rusiei: Ninji Novgorod, situat la 450 de km de Moscova.

Conform Excelenței Sale, „Administrația locală s-a pregătit exemplar pentru venirea românilor, organizând o întâlnire a subsemnatului cu vice-guvernatorul regiunii și punând la dispoziâie pentru spectacolul dedicat Zilei Naționale a României cea mai bună sală din oraș-Filarmonica „Rostapovici” cu 1 000 locuri, ocupată în totalitate la ora spectacolului oferit de noi”.

După Ninji Novgorod, următorul oraș unde a poposit caravana românească a fost Kazan, centrul administrativ al Republicii Tatarstan. După spectacolul oferit de „Țara Vrancei”, a urmat sfințirea monumentului prizonierilor români de la Arsk, tot în Tatarstan.

Oficialitățile locale au fist foarte impresionate de felul în care a decurs ceremonia de sfințire, inclusiv prin prezența interpretei Mariei Murgoci, care a interpretat un cântec despre o mamă care și-a pierdut fiii și copiii în cele două războaie mondiale. Slujba a fost săvârșită de părintele Ștefan Stanciu de la parohia Sf. Arhangheli din București, ajutat de un preot rus.
 
ActiveNews vă va ține la curent cu turneul ambasadorului prin Rusia, în încercarea sa de a promovarea cultura română și de a-i cinsti pe eroii neamului.

Ambasadorul Vasile Soare este binecunoscut pentru turneul de mii de kilometri întreprins în 2018 pentru a participa la dezvelirea de monumente în memoria ostașilor români căzuți în al doilea război mondial pe teritoriul Rusiei.
 
De asemenea, prin efortul acestuia s-au înființat mai multe cimitire pentru ostașii români căzuți în bătăliile de pe teritoriul Rusiei și care astfel, au fost înhumați creștinește.