ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pe 11 mai expiră o clauză care permitea administrației de la Washington să expulzeze orice imigrant aflat ilegal pe teritoriul Statelor Unite.

Numele ei legal este „Title 42”.

În 1944, când Statele Unite au adoptat Legea Serviciilor Publice de Sănătate, aceasta conținea o clauză (Title 42) care permitea expulzarea în procedură de urgență în timpul perioadelor de urgență sanitară.

În cele aproape șapte decenii care au trecut până azi, circa 2,4 milioane de imigranți ilegali au fost expulzați în baza acestei clauze, potrivit datelor furnizate de Departamentul american al Vămilor și Protecției Frontierelor.

Ultima oară, clauza a fost activată din nou de administrația Trump la începutul crizei COVID-19 și expiră mâine, 11 mai.

Administrația Biden nu a mai înnoit-o. Și, în ciuda promisiunilor repetate, nu a instituit nici alte măsuri pentru a reduce valul de imigrație ilegală.

Din acest motiv, numărul și așa uriaș de imigranți care se înghesuie la frontiera de sud a Statelor Unite pentru a pătrunde în țară, a crescut exponențial în ultimele zile.

Cu 24 de ore înainte de expirarea Title 42, estimările moderate ale presei care simpatizează administrația Biden, cum ar fi CNN, susțin că la granița de sud sunt nu mai puțin de 150.000 de oameni, îngrămădiți în corturi, care așteaptă să dea buluc în SUA.

Alte sute de mii, în caravane uriașe, se află în America Centrală, în drum spre Statele Unite.

Fox News a prezentat imagini spectaculoase filmate din drone cu taberele de imigranți din nordul Mexicului.

Reporterul Fox, Bill Melugin a descris situația de la granița de sud a Statelor Unite ca fiind una „fără nici o restricție”.

Intrarea este liberă.

SUA nu mai au practic frontieră cu Mexicul.

Sutele de mii de imigranți cu situație legală neclară, neînregistrați nicăieri, va putea fi folosită cu ușurință de administrația Biden pentru a frauda alegerile din 2024 cu ajutorul „votului prin corespondență”.