ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Bob Good, membru Republican al Camerei Reprezentanților de Virginia, a tras joi un semnal de alarmă, declarând că Statele Unite „nu mai au control” asupra frontierei din Sud. 
 
Good a făcut această afirmație după o călătorie în Texas, prilej cu care a văzut cu ochii lui imigranți năvălind în SUA și fiind suiți în avioane către alte state americane.

„Nu am văzut nici un control operațional, nici un control juridic, nici un control al forțelor de ordine”, a declarat Good într-un interviu pentru Fox News. 

„Nu aplicăm legile, nu îi oprim pe oameni. Este o acțiune voluntară și intenționată a acestei administrații de a facilita intrarea ilegală în țara noastră a zeci de mii de oameni. Au fost 180.000 în mai, 700.000 în anul acesta, doar cei pe care i-am reținut.”

Good și alți câțiva congresmeni Republicani au vizitat localitatea texană McAllen săptămâna aceasta, iar vizita lor a coincis cu cea a lui Donald Trump și a guvernatorului Texasului, Greg Abbott.

Cei 20 de Republicani au mers în regiunea de frontieră către miezul nopții.

Good a descris fluxul de imigranți care trecea granița și se preda Patrulei de Frontieră, fără nici un gest de a evita reținerea. Ba chiar căutau Patrula pentru a se preda.

„Am văzut sute venind într-o perioadă scurtă de timp, era în jur de miezul nopții și am văzut mulți, mulți tipi trecând frontiera, mulți ilegali care o traversau”, a spus el.

Good a adăugat că printre ei erau multe familii cu copii și s-a întrebat care era numărul imigranților care nu se predau Patrulei de Frontieră, ci o evită, și câți dintre aceștia care pătrund neștiuți în Statele Unite sunt membrii ai faimoasei bande MS-13 ori sunt traficanți de copii.

„Cei mai abili, mai vicleni și mai periculoși încearcă să scape de reținere. Numărul lor este estimat la zeci de mii lunar, iar totul este controlat (...) de carteluri ale crimei organizate mexicane, care câștigă sute de milioane de dolari din activitatea asta”, a afirmat Good.

Politicianul a mai spus că a plecat din McAllen cu un avion de pe aeroportul din Dallas, în avion aflându-se numeroși imigranți ilegali care aveau în mâini câte un dosar cu un „Aviz de înfățișare” al Departamentului pentru Securitate Internă.

Totuși, aceste înștiințări de a se prezenta în fața unei instanțe nu aveau nici o dată menționată, la rubrica respectivă scriind că aceasta urmează a fi stabilită ulterior.

„Aș estima că o treime dintre persoanele de la bordul avionului erau străini ilegali care aveau dosare, conținând câteva informații care să îi ajute să intre în aeroport și să se urce în avion”, a spus el.

Unul dintre consilierii lui Good a stat de vorbă cu o femeie guatemaleză de 31 de ani, care susținea că călătorește singură și nu vorbea engleză.

Femeia se ducea de la Dallas la Miami, având în mână un dosar cu un „Aviz de înfățișare” la instanță la o dată care „urmează a fi stabilită”.

„Așadar, iat-o la McAllen, luând același avion cu noi din Dallas, și apoi mergând de la Dallas spre Miami, fără o zi specificată în care să compară și sper să fim capabili să o mai găsim în viitor și să îi spunem unde să se prezinte”, a spus Good.

Oficiali au declarat pentru Fox News că mențiunea „data va fi stabilită ulterior” se explică prin faptul că Departamentul de Justiție nu organizează în prezent audieri pentru imigranți, acestea urmând să fie reluate în iulie.
 
Republicanii acuză administrația Biden pentru modul în care gestionează criza imigranților de la frontieră, anulând multe din prevederile anti-imigrație luat de Trump.

Administrația Biden a replicat că se concentrează pe „cauzele profunde” ale crizei, precum sărăcia, schimbarea climatică și violențele din America Centrală.

În același timp, administrația Biden a elogiat eforturile pe care le-ar fi făcut de a-i înregistra pe imigranți, în special copiii neînsoțiți, în interiorul Statelor Unite, după ce au trecut frontiera, susținând că această strategie funcționează.
 
„Au instituit o tehnologie care, în cursul ultimelor două luni, a accelerat în mod semnificativ primirea persoanelor care ajung la frontierele noastre”, a declarat vicepreședinta Kamala Harris, cu ocazia unei vizite la El Paso, Texas, luna trecută.

Însă, în timp ce alți oficiali afirmă că frontiera nu este deschisă, Good a declarat că mesajul nu a ajuns și la urechile imigranților care continuă să intre în valuri, nestingheriți.

„Anunțul nu a fost recepționat de imigranții ilegali care continuă să pătrundă în țară, deoarece nu am văzut nici o măsură de prevenție la frontieră”, a spus Good. „(Autoritățile) stau acolo doar pentru a-i primi când intră.”