ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Liderii europeni sunt acuzați de organizația umanitară Amnesty International pentru că tărăgănează procesul de preluare a refugiaților din taberele din Grecia.

Organizația cere transferul urgent al acestora în alte state membre ale Uniunii Europene.

Potrivit unui mesaj preluat de portalul european de știri aboutcroatia.net, organizația susnumită solicită transferul în țări europene al 60.000 de refugiați, care trăiesc acum în condiții mizere, așteptând să le fie procesate cererile de azil.

Cei care primesc acest drept trebuie primiți în alte țări din UE pe baza mecanismelor interne de transfer sau reîntregire a familiilor, afirmă organizația cu sediul la Londra. „Cele mai multe state membre ale UE fie blochează programele, fie li se opun în mod activ", declară AI.

Organizația recomandă reunirea membrilor de familie nu doar cu rudele cu statut de refugiat, ci și cu cele sub protecție subsidiară.