ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Țările din Uniunea Europeană sunt acuzate de încălcarea drepturilor omului. 

Organizația Amnesty International a publicat un raport în care scrie că guvernele de pe bătrânul continent au folosit atentatele teroriste de la Paris drept pretext pentru invadarea vieții private și interzicerea libertății de exprimare. 

În acest sens, organizatia oferă ca exemplu miile de percheziții fără autorizații din Franța, care nu au dus la nici un rezultat concret. 

Europa, care "se mandreste ca are cel mai sofisticat sistem de protectie a drepturilor de pe planeta", primeste critici dure din partea Amnesty International, care a dezaprobat reactia "rusinoasa" a unor tari europene la criza migrantilor. 

Mai precis, Guvernele naționale au dat undă verde poliției si armatei, sub pretextul stării de urgență, de a controla fără mandat zeci de cetățeni, de a acuza persoane de "apologia terorismului" doar pe baza unor simple opinii și, mai grav, au atacat dreptul la viață privată și libertate de exprimare. 

Totul sub pretextul unor acțiuni dictate de atentatele teroriste de la Paris. Amnesty, citată de b1.ro, critică, de asemenea, răspunsul politic la atacurile sângeroase ce au lovit Franța în ianuarie și noiembrie 2015. Potrivit organizației, aceste atacuri "au dat un nou impuls pentru o serie de măsuri ce reprezintă o amenințare pentru drepturile omului". 

Mai precis, în cadrul stării de urgență decretate în noiembrie, la Paris, "autoritățile franceze, în decurs de câteva săptămâni, au efectuat 2.700 de percheziții fără autorizații judiciare.
Pe tot parcursul anului, ele au inițiat acțiuni împotriva unor persoane acuzate de "apologia terorismului", o infracțiune definită în termeni vagi. Într-un număr de cazuri, aceste acțiuni constituie în mod clar o încălcare a libertății de exprimare. 

Multe alte guverne au înăbușit societatea civilă, au atacat dreptul la respectarea vieții private și dreptul la libertatea de exprimare, pe care le-au prezentat ca fiind contrare securității naționale, ordinii publice și valorilor naționale.