ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele sârb Aleksandr Vucici a numit-o joi pe Ana Brnabici, o femeie care și-a declarat deschis homosexualitatea, în funcția de premier, decizie istorică în această țară majoritar ortodoxă, informează Reuters și AFP.

„Am decis să o propun parlamentului pe Ana Brnabici pentru funcția de prim-ministru. Cred că Ana Brnabici are calitățile personale și profesionale necesare pentru exercitarea acestei funcții', a declarat Vucici pentru presă.

„Am convingerea că ea va munci din greu, că va arăta respect pentru partidele politice și că va conlucra cu alți miniștri spre binele Serbiei”, a adăugat președintele sârb.

Vucici a fost ales președinte din primul tur al alegerilor din 2 aprilie după ce a obținut 56% din voturi. El și-a depus demisia din funcția de premier cu o zi în urmă și trebuia să numească un succesor la conducerea guvernului până la 18 iunie.

Începând ca un opozant pro-Rusia al UE, Vucici s-a transformat într-un susținător al aderării Serbiei la UE, deși nu a renunțat la relațiile strânse cu Rusia.