ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un angajat Google care a transmis un memo despre diversitatea la locul de muncă, denunțand reprimarea vocilor conservatoare din cadrul companiei a fost concediat de superiorii săi, scrie Bloomberg.

Memo-ul cu pricina, de 10 pagini, s-a axat pe acuzațiile aduse Google conform cărora reduce la tăcere vocile politice conservatoare din cadrul companiei. De asemenea, spune James Damore, lipsa femeilor din poziții de conducere in domeniul tehnologiei este cauzată de „diferențe biologice și psihologice”. Opiniile lui au devenit publice în cursul săptămânii trecute și au forțat directorii Google să se pronunțe în mod public asupra acestei chestiuni.
 
70 euro extra reducere la Galaxy S8 si iPhone 6S Plus ! 

Controversatul memo a încălcat codul de conduită  al firmei, s-a spus în mail-ul pe care directorul executiv Sundar Pichai l-a transmis angajaților firmei. Sundar Pichai a susținut că acest mesaj a întrecut măsura prin aplicarea stereotipului sexual nepotrivit la locul de muncă.

Mesajul a fost dur criticat și de șeful pe probleme de diversitate, Danielle Brown, dar Damore a menționat că a primit multe mesaje de la colegii de muncă în care aceștia își exprimă satisfacția față de opiniile sale. Mulți angajați au apelat la rețelele de socializare pentru a-și exprima nemulțumirea față de decizia Google de a-l demite pe Damore, considerând că această concediere echivalează cu  suprimarea libertății de exprimare în cadrul companiei.