ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cancelarul german, Angela Merkel, se va întâlni săptămâna viitoare, la Washington, pentru prima dată, cu președintele american, Donald Trump, a confirmat, marți, Casa Albă.

Merkel, a cărei vizită la Casa Albă este programată pentru data de 14 martie, a discutat telefonic cu Trump în luna ianuarie.

Potrivit Agerpres, cancelarul german va discuta cu președintele Statelor Unite despre summitul G20, care va avea loc în Germania, dar și despre viitorul relațiilor transatlantice, a anunțat purtătorul de cuvânt al șefei executivului de la Berlin, Steffen Seibert.

Cu prilejul primei sale deplasări la Washington după învestirea în funcție a președintelui Trump, Merkel îi va face cunoscute liderului de la Casa Albă problemele pe care cabinetul său se așteaptă să le vadă pe agenda summitului G20, prevăzut pentru 7 și 8 iulie la Hamburg.

Seibert a menționat că Merkel nu va fi însoțită de o delegație de afaceri în timpul primei sale vizite la Casa Albă din mandatul lui Donald Trump.