ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Aflată într-un turneu în Orientul Apropiat, Angela Merkel a avut o întrevedere cu familia regală saudită. Călcând pe urmele premierului britanic, Theresa May, și ale candidatei Frontului Național la alegerile prezidențiale din Franța, șefa guvernului german a refuzat să poarte văl, așa cum prevăd obligațiile de protocol ale regatului.


Cancelarul german s-a întâlnit cu monarhul saudit pentru a discuta subiectele de pe ordinea de zi a viitoarei reuniuni G20, inclusiv acordul de la Paris despre climat și precum și probleme politice și de securitate.
Conducerea Arabiei Saudite impune un cod vestimentar strict, conform căruia femeile trebuie să poarte o haină lungă și să-și acopere părul în public.

Merkel a refuzat să respecte acest protocol, așa cum a făcut recent și premierul britanic Theresa May. De asemenea, de-a lungul timpului, Michelle Obama, Hillary Clinton și Prințesa Mary a Danemarcei au evitat politicos să-și ascundă părul sub văl, preferând să poarte o eșarfă sugestivă, dar pe umeri sau la gât. 

Cancelarul german i-a urmat exemplul premierului britanic, prin faptul că a refuzat să-și acopere capul în timpul întrunirii cu regele Salman, de la palatul regal din Jeddah. Merkel afirmase anterior că va susține interzicerea portului de burka în Germania.
Marine Le Pen, candidata Frontului Național la alegerile prezidențiale în Franța, a refuzat și ea să poarte vălul islamic la întâlnirea cu marele muftiu al Beirutului în capitala libaneză, la începutul anului.