ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cancelarul german Angela Merkel pare că și-a schimbat poziția față de legalizarea căsătoriei între persoane de același sex, relatează The Associated Press.

Parlamentarii germani ar putea să abordeze în viitor această problemă ca pe o „problemă de conștiință”, ceea ce înseamnă că ei pot vota în baza credințelor lor personale, fără să țină cont de ceea ce spune platforma partidului.

Odată cu apropierea alegerilor naționale, în septembrie, toate partidele importante și-au exprimat susținerea față de căsătoria cuplurilor de același sex, mai puțin Uniunea Creștin Democrată (CDU, conservatori) a cancelarului și Alianța pentru Germania (AfD, naționaliști).

Potrivit DPA, un vot în baza conștiinței ar conduce cel mai probabil la o legalizare a căsătoriei între persoane de același sex.

Cuplurile de același sex pot intra în parteneriate civile din 2001, însă căstoria rămâne ilegală.