ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O nouă interdicţie legată de fumat a intrat joi în vigoare în Anglia şi în Ţara Galilor. Şoferii şi pasagerii nu au voie să aprindă ţigara în maşină în prezenţa unui minor. Scoţia anunţă că are de gând să introducă aceeaşi restricţie, în curând. Iar nord-irlandezii aşteaptă întâi să vadă eficienţa la vecini - şi apoi decid ce să facă.

50 de lire sterline e amenda, dacă şoferul sau unul dintre pasageri fumează şi în vehicul este cineva cu vârsta sub 18 ani. Într-o primă etapă însă, poliţia îi opreşte pe vinovaţi doar ca să le spună că nu e bine ce fac. De exemplu - că toxinele sunt de 100 de ori mai multe când e aprinsă o ţigară, chiar dacă geamul e deschis, arată tvr.ro.

Conform statisticilor, în Marea Britanie sunt 18 milioane de fumători. Iar numărul copiilor expuşi la riscul îmbolnăvirii din cauza celor care fumează în maşină este estimat la 3 milioane.

Ca orice măsură, interdicţia de fumat în maşină în prezenţa copiilor are apărători dar şi critici. Unii susţin că o asemenea reglementare e inutilă şi greu de aplicat. Poliţiştii sunt cam nemulţumiţi: spun că va fi dificil să se ocupe şi de această problemă, după ce că nu mai fac faţă furturilor.