ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Antonio Tajani, candidatul Partidului Popular European, a fost ales, la 17 ianuarie 2017, noul președinte al Parlamentului European (PE), a anunțat președintele în exercițiu al PE, Martin Schulz. 

Italianul Antonio Tajani, membru al Grupului Partidului Popular European (Creștin-Democrat), s-a născut la 4 august 1953, la Roma.


A absolvit Liceul Torquato Tasso, cu specializare în studii clasice, și este licențiat în Drept al Universității La Sapienza din Roma, potrivit CV-ului de pe site-ul http://www.europarl.europa.eu/.

Și-a început cariera ca ofițer al Forțelor Aeriene Italiene (1974-1975), fiind apoi trimis special în Liban, în Uniunea Sovietică și în Somalia (1983-1987) și director al biroului editorial din Roma al cotidianului ''Il Giornale'' (1987-1993).

Începând cu anul 1994, a deținut mai multe funcții în instituții europene, cum ar fi: membru al PE (1994-2008); vicepreședinte al Comisiei Europene, responsabil cu transporturile (2008-2010); vicepreședinte al Comisiei Europene, responsabil cu industria și cu antreprenoriatul (2010-2014); vicepreședinte al PE (din 2014).

Începând cu anul 2002, este vicepreședinte al Partidului Popular European, iar din 2014, este membru al Comitetului Executiv al formațiunii politice Forza Italia.

A primit numeroase distincții, printre care: Ordinul național Serviciul Credincios în grad de Mare Cruce (România, 2007); Ofițer al Ordinului Național al Legiunii de Onoare (Franța, 2012); Marea Cruce a Ordinului de Merit Civil (Spania, 2013); membru onorific al Clubului jurnaliștilor bulgari împotriva corupției (2013); Marea Cruce a Ordinului Bernardo O'Higgins (Chile, 2015).

Antonio Tajani este catolic și are un foarte bun scor la voturile pro-familie, anunță Coaliția pentru Familie.

Candidatul român Laurențiu Rebega (din partea grupului Europa Națiunilor și Libertății) a obținut 45 de voturi și ar putea viza un post de vicepreședinte al Parlamentului.

Europarlamentarul Laurențiu Rebega, candidatul român al Grupului Europa Națiunilor și Libertății la șefia Parlamentului European, a fost criticat de Intergrupul pentru Drepturile LGBTI din Parlamentul European pentru atitudinea sa împotriva drepturilor suplimentare pentru homosexuali, atitudine probată prin voturile pe care le-a dat împotriva extinderii acestor drepturi.

Rebega și candidatul Antonio Tajani (PPE) au fost singurii aspiranți la șefia PE care s-au opus prin vot în mod constant unei serii de drepturi suplimentare pentru homosexuali, după cum arată materialul publicat de acest Intergrup Parlamentar European pe pagina sa de facebook care investighează comportamentul politic al candidaților.

Intergrupul pentru Drepturile LGBTI a încercat să afle cât de „prietenoși” cu homosexualii sunt candidații care s-au confruntat pentru președinția PE, pe baza votului dat de aceștia în ședințele Parlamentului European pe cinci teme privind drepturile homosexualilor. Rebega, ca și Tajani de altfel, a votat cu Da doar în ceea ce privește respingerea condamnării la moarte a homosexualilor, în rest votând negativ de fiecare dată când în Parlamentul European s-a pus problema unor drepturi și mai mari pentru comunitatea LGBTI.