ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După șapte luni de blocadă impusă de Moscova Turciei, Putin face anunțul mult așteptat: a cerut eliminarea măsurilor restrictive impuse turiștilor ruși care vizitau Turcia.

În urma convorbirii telefonice cu liderul turc Recep Tayyip Erdogan, Vladimir Putin a afirmat că va cere executivului să demareze negocierile pentru a relua relațiile comerciale dintre cele două state și va elimina măsurile restrictive impuse turiștilor ruși care vizitau Turcia, potrivit DPA și Reuters, scrie News.ro.

Relațiile diplomatice turco-ruse au fost extrem de tensionate în ultimele șapte luni, după ce armata turcă a doborât un avion de vânătoare rus Suhoi-24, care încălcase spațiul aerian suveran.  Erdogan a decis, după șapte luni, să își ceară scuze pentru incidentul care a dus la moartea pilotului rus, iar cei doi lideri au convenit să poarte prima discuție telefonică din acest an.

Rusia a impus, anul trecut, sancțiuni dure împotriva economiei turce, care au afectat domeniul energetic și pe cel turistic.

Conversația telefonică a fost descrisă ca fiind una ”foarte productivă” și reprezintă un pas important în detensionarea relațiilor bilaterale ruso-turce și ridicarea sancțiunilor economice impuse de Moscova.

De asemenea, președintele rus a folosit ocazia pentru a-și exprima condoleanțele pentru atentatul terorist de la aeroportul Ataturk, soldat cu 41 de morți și 239 de răniți.