ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Zoltan Balog, ministrul ungar pentru Resurse Umane, a declarat la Berlin că Ungaria respinge cotele obligatorii de imigranți stabilite de Uniunea Europeană, dar va "contribui la solidaritatea europeană" prin protejarea granițelor externe ale Blocului comunitar și "prin alte metode", conform MTI, citat de Mediafax.

 În ceea ce privește legăturile cu Germania, Balog a spus că acestea sunt de o importanță capitală pentru Ungaria și că pozițiile diferite ale celor două state privind migrația nu trebuie să conducă la o slăbire a relațiilor.

Istvan Hiller, vicepreședintele Parlamentului și membru al delegației ungare la Berlin, a spus că diferențele de opinie privind migrația au cauzat "probleme substanțiale" în relațiile politice cu Germania, dar că în pofida acestui fapt, "ambele părți urmăresc stabilizarea completă a legăturilor".