ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La câteva zile de la debutul Euro 2016, guvernul francez a lansat o aplicație gratuită, care să avertizeze populația în timp real, în limbile franceză sau engleză, în cazul unor catastrofe majore - atentat terorist, atac nuclear sau ruperea unui baraj.

Aplicația SAIP a eșuat lamentabil în cazul atacului terorist din NISA, anunțându-l trei ore mai târziu, la ora 1.34, potrivit Le Figaro. Compania franceză Deveryware, furnizorul acestui serviciu, a fost convocată de urgență la Ministerul francez de Interne pentru a da explicații. 

Sistemul, lansat în luna iunie de ministrul francez de Interne, a transmis alerta de informare a populației la trei ore după producerea atacului terorist din Nisa.

În cazul folosirii acestei aplicații, utilizatorul trebuie să-și dezvăluie locația pentru a putea primi alerta în timp real.