ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul de Externe al Arabiei Saudite, Adel al-Jubeir, a avertizat faptul că apelul Qatarului la internaționalizarea locurilor sfinte ale islamului constitutie o declarație de război, anunță agenția Xinhua.

În cadrul unei conferințe de presă, organizată în Bahrain, șeful diplomației saudite a insistat că țara sa permite accesul pelerinilor din Qatar la Mecca, dar respinge orice tentativă a Qatarului de a politiza pelerinajele, iar ideea internaționalizării este „o declarație de război la adresa regatului".

„Ne rezervăm dreptul de a răspunde oricărei părți care lucrează în domeniul internaționalizării locurilor sfinte", a mai declarat acesta.

Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Egiptul și Bahrainul au impus din data de 5 iunie, sancțiuni Qatarului, acuzând această țară că ar susține terorismul și ar avea relații bune cu Iranul.