ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Arabia Saudită a cerut misiunii diplomatice iraniene la Raid și entităților în legătură cu aceasta să părăsească țara în termen de 48 de ore, a făcut cunoscut un oficial saudit, citat de agențiile internaționale de presă.

Peste 1.000 de persoane au manifestat duminică la Teheran, în apropierea ambasadei Arabiei Saudite, pentru a protesta împotriva execuției liderului șiit saudit Nimr Baqer al-Nimr.

Acțiunea de protest a avut loc în pofida interdicției impuse de guvernul de la Teheran pentru a evita noi violențe, după ce clădirea ambasadei Arabiei Saudite a fost atacată în cursul nopții de sâmbătă spre duminică și în parte incendiată, potrivit Agerpres.

Autoritățile iraniene au mobilizat importante forțe de poliție pentru a împiedica manifestanții să ajungă în fața reprezentanței diplomatice saudite. Protestatarii au strigat "Moarte lui al-Saud", cu referire la numele familiei regale de la Riad, și au ars drapele americane și israeliene. Șeful poliției din Teheran, prezent la fața locului, le-a cerut manifestanților să se disperseze.