ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Arestarea fondatorului WikiLeaks, Julian Assange, este o „prioritate” pentru administrația Trump, care încearcă să lupte împotriva divulgării de informații sensibile, a declarat joi ministrul american al justiției, Jeff Sessions, potrivit AFP.

 Media locale, care citează responsabili americani, vorbesc despre informații ce ar indica faptul că Washingtonul ar fi pe punctul de a stabili capete de acuzare în vederea arestării lui Assange.

„Ne vom intensifica eforturile și am luat deja măsuri în privința scurgerilor" de informații, a declarat Sessions într-o conferință de presă.

„Este un caz care depășește tot ceea ce cunoșteam eu", a spus ministrul justiției, vorbind despre numărul ridicat de scurgeri de informații.

„Avem profesioniști care sunt în sistemul de securitate al SUA de mulți ani și care sunt șocați de numărul scurgerilor, unele dintre ele fiind extrem de grave", a adăugat el.

„Vom încerca să trimitem la închisoare anumite persoane", a spus Sessions.

Conform Washington Post, procurorii au redactat în ultimele săptămâni o notă privind acuzațiile împotriva lui Assange și împotriva unor membri ai WikiLeaks, care ar putea include complot, furt de bunuri ale statului și încălcarea legii federale privind spionajul.

În vârstă de 45 de ani, Julian Assange este refugiat în Ambasada Ecuadorului de la Londra din 2012, în speranța că va scăpa de un mandat de arestare european pentru un presupus viol în Suedia, acuzație pe care el o neagă.

Assange se teme că va fi extrădat în SUA, unde riscă pedepse grele pentru publicarea în 2010 de documente confidențiale militare și diplomatice, în special asupra războaielor din Irak și Afganistan.

Australianul a fost interogat la ambasadă la 14 și 15 noiembrie în acest caz de presupus viol care datează din august 2010.