ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Numeroase teorii ale conspirației au apărut în mediul online după prezentarea de către un fotograf canadian a mai multe avioane de luptă americane ce erau revopsite în albastrul tip camuflaj folosit de armata rusă.

Deși fotograful a precizat că acestea ar putea fi astfel vopsite pentru a fi folosite în exerciții militare pentru a simula atacuri inamice, numeroși utilizatori de rețele socializare s-au înghesuit să propună teorii ale conspirațiile din ce în ce mai ciudate.

Unul dintre aceștia a bănuit că americanii să pregătesc să comită un atac aerian în Sirian de-a dreptul oribil pentru ca apoi să poată da vina pe ruși, scrie presstv.com, în timp ce altul a mers mai departe cu teoria afirmând că acestea vor fi folosite pentru ca a ataca și scufunda o navă americană și a provoca un conflict.

Folosirea de echipament militar care să se asemene perfect cu cel al inamicilor este o tehnică comună a armatei americane, dar și a altor țări, pentru exerciți. Numai că, aceste teorii vin în contextul în care Statele Unite și Rusia au ajuns la un blocaj privind rezolvarea crizei din Siria.