ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Armata rusă a anunțat că a bombardat luni zece ținte ale Statului Islamic, în special în provincia Damasc, în a 6-a zi a intervenției sale militare în Siria. Acestea sunt primele lovituri aeriene ale Rusiei în zona capitalei siriene, notează AFP.

Potrivit unui comunicat al Ministerului rus al Apărării, bombardiere tactice și avioane de atac la sol ale aviației ruse au efectuat 15 misiuni.

"Zece ținte teroriste au fost bombardate", precizează comunicatul.

Moscova afirmă că a distrus posturi de comandă în provincia Alep, o poziție a combatanților SI, douăzeci de tancuri și două depozite de muniție în estul provinciei Homs, precum și 30 de mașini și vehicule blindate în provincia Idleb.

Mai important, loviturile au vizat două poziții în zona montană a provinciei Damasc, unde au fost distruse un post de comandă al combatanților SI și un nod de comunicație, potrivit Agerpres.