ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un bărbat a fost reținut după ce sâmbătă a deschis focul asupra trecătorilor în orașul Macerata, din centrul Italiei, rănind mai mulți migranți africani. Autoritățile italiene au calificat atacul drept unul „rasist”. Potrivit presei, suspectul avea un steagul Italiei înfășurat în jurul gâtului și ar fi făcut salutul fascist în momentul reținerii.

Imigrația este un subiect major în Italia, în contextul în care pe 4 martie sunt programate alegerile generale. Premierul italian Paolo Gentiloni a suspendat campania electorală în urma incidentului armat de la Macerata.

Incidentul armat a avut loc la câteva zile după ce cadavrul dezmembrat al unei italience de 18 ani a fost descoperit îndesat în două valize în apropiere de Macerata. Un migrant nigerian în vârstă de 29 de ani a fost arestat pentru moartea tinerei.

Presa locală a relatat că cel puțin șase migranți, între care și o femeie, au fost împușcați de un bărbat care conducea prin orașul Macerata, situat la circa 200 km est de Roma.

Cotidianul Corriere della Sera a scris pe site-ul său că sâmbătă, la puțin timp după ora 11:00 (10:00 GMT), un bărbat a deschis focul de la geamul unei mașini în direcția a doi tineri africani, rănindu-l pe unul dintre ei. La scurt timp, alți doi imigranți, între care o femeie, au fost împușcați.

Agenția de presă britanică amintește că politicienii de dreapta care fac campanie înaintea alegerilor din 4 martie au profitat de moartea îngrozitoare a tinerei italience Pamela Mastropietro pentru a transmite un mesaj împotriva imigranților.

O autopsie preliminară nu a putut identifica imediat cauza morții. Suspectul nigerian, căruia i-a fost respinsă cererea de azil, anul trecut, dar care chiar și așa a decis să rămână în Italia, a refuzat să dea declarații poliției.

"Ce mai făcea viermele ăsta în Italia?”, s-a întrebat pe contul său de Facebook Matteo Salvini, șeful Ligii Nordului (extrema dreaptă), acuzând guvernul de centru-stânga că este vinovat de moartea Pamelei Mastropietro pentru că le permite imigranților să rămână în Italia. "Stânga are sânge pe mâini”, a mai scris el.

Potrivit Reuters, magistrații spun că mai mulți martori l-au văzut pe suspectul nigerian cărând valizele despre care s-a dovedit mai târziu că conțin fragmente din trupul tinerei.

Totodată, în posesia nigerianului au fost găsite haine pătate de sânge și cuțite.