ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un atac armat sângeros a fost comis miercuri seara la un liceu din Parkland, statul american Florida. Un fost elev, în vârstă de 19 ani, a deschis focul, provocând zeci de victime, morți și răniți.

Suspectul, identificat drept Nikolas Cruz, a fost elev la acest liceu, fiind exmatriculat din motive disciplinare nespecificate, a declarat Scott Israel, șeriful comitatului Broward, care a precizat că acesta s-a predat poliției fără să opună rezistență.

Șerfiul a explicat că suspectul a folosit o pușcă și avea „nenumărate încărcătoare".

Incidentul a început în afara școlii, unde Cruz a ucis trei persoane, după care a intrat în clădire, împușcând mortal alte 12 persoane. 
Acesta este cel de-al 18-lea incident armat petrecut într-o instituție de învățământ din Statele Unite de la începutul acestui an, potrivit unei organizații care pledează pentru controlul armelor de foc.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe a declarat că președintele Donald Trump a fost informat despre atac: „Monitorizăm situația, iar gândurile și rugăciunile noastre merg către cei afectați|”. 

Ulterior, președintele Donald Trump a comentat pe Twetter tragedia: „Rugăciunile și condoleanțele mele pentru familiile victimelor atacului armat din Florida: nici un copil, profesor sau altcineva nu ar trebui să se mai simtă vreodată nesigur într-o școală americană”.