ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Începe să se contureze portretul criminalului din Munchen. Fără motivații politice, fără probleme cu poliția, posibil afectat de tulburări mentale, fără probleme de integrare (a strigat "sunt german”).

Șeful poliției din Munchen, citat de AFP, este de părere că nu există nicio legătură între atacator și organizații teroriste iar surse din procuratură  declară că acesta suferea de depresie. În timpul percheziției apartamentului în care acesta locuia cu părinții săi vecinii spun presei că era un tip tăcut. Atacatorul nu avea cazier iar într-un schimb de replici filmat de un martor, acesta strigă "sunt german”, ceea ce denotă că aparent nu avea nici probleme de integrare.

Chiar dacă nu s-a descoperit nicio legătură cu ISIS, previzibil având în vedere vârsta fragedă a atentatorului din Munchen, este posibil ca generoasă acoperire mediatică a atentatelor recente din Europa să servească drept model unor dezaxați cu probleme psihice care vor să-și rezolve urgent frustrările iar postura de personaje supermeditizate le convine de minune.