ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 22:00 Două obuze de mortieră au lovit sâmbătă Zona Verde din Bagdad, unde se află ambasada americană, atacată marți de mii de combatanți și susținători ai grupărilor pro-Iran din Irak, au declarat responsabili de securitate din Zona Verde, citate de Agerpres.

În același timp, la mai puțin de o sută de km mai la nord, două rachete Katiușa s-au abătut asupra bazei aeriene Balad, bază irakiană de mari dimensiuni în care se află soldați și avioane americane, au precizat surse de securitate de la fața locului. Potrivit comandamentului militar irakian, nu a existat nicio victimă în urma acestor atacuri. 
 
ȘTIRE INIȚIALĂ Răzbunarea promisă de liderii Iranului după asasinarea unui general al Gardienilor Revoluției, eliminat de o dronă americană în Bagdad (Irak), pare să nu se lase prea mult așteptată.

Două atacuri cu rachetă au avut loc în apropierea Ambasadei SUA din Bagdad, transmite Nafiseh Kohnavard, corespondentă a BBC în Orientul Mijlociu. Aceasta relatează pe Twitter și despre un alt atac cu rachetă, încă neconfirmat, asupra bazei aeriene Balad (Irak), aflate la 80 km. nord de capitala Bagdad, care găzduiește trupe americane.

Agenția Reuters confirmă pe surse acest al doilea atac, arătând că două rachete Katyușa au căzut sâmbătă în interiorul bazei militare Balad, fără a provoca victime.