ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Autorii seriei exploziilor care au avut loc la Bruxelles doresc să arate că hidra teroristă este departe de a fi fost decapitată odată cu capturarea lui Salah Abdelslam, considerat autorul atacurilor de la Paris, din noiembrie 2015, susține un editorialist rus în ziarul Kommersant, citat de Courrier International. Iar Europa trebuie să se obișnuiască să trăiască în această lume nouă, dominată de teroare.

Prin organizarea atentatelor de la aeroportul din Bruxelles și de la metroul din capitala belgiană, undeerground-ul terorismului islamic trimite comunității internaționale mai multe mesaje, scrie jurnalistul rus Maxim Ioussin, al cărui editorial este preluat de ziarul francez.

 
PRIMUL MESAJ

Nu sunteți în stare să ne învingeți și să ne decapitați. De curând, la finele săptămânii trecute, serviciile secrete belgiene au lansat o operațiune care a permis arestarea organizatorului atentatelor de la Paris, din 13 noiembrie 2015,  Salah Abdelslam, individ considerat drept simbol al noului val al terorii din Europa. Părea că mișcarea jihadistă este lovită în plin și că multă vreme nu se va putea recupera. Dar nu a fost decât o iluzie. Aceste atentate au fost organizate la Bruxelles tocmai pentru a demonstra contrariul. Și pentru a se ști: chiar dacă o celulă este distrusă, ea nu este singură. Altele rămân active. Și vor comite noi atacuri.

AL DOILEA MESAJ

Terorișii vor să arate europenilor că măsurile de securitate luate de autorități, indiferent care sunt ele, sunt ineficiente. Că "războiul jihadist" este mult mai puternic, că sunt jihadiști care sunt mereu cu un pas înaintea serviciilor de informații. după arestarea lui Abdeslam, la  Molenbeek, era clar pentru mulți că au fost luate măsuri de securitate excepționale. Dar au fost în zadar.
 
Asta înseamnă că nimic și nimeni nu este eficient. Poți fi ucis în orice moment, într-un aeroport, într-o gară, într-o cafenea sau un teatru, pe un stadion. Și că voi, occidentalii, v-ați lansat într-un război pe care nu îl puteți câștiga. Pentru că voi vă temeți de moarte, iar noi nu. Asta este ideea pe care teroriștii vor să o inoculeze europenilor.

AL TREILEA MESAJ
 
Succesul forțelor internaționale obținut în ultimele luni în lupta împotriva Daesh în Siria și în Irak nu au avut niciun impact asupra activității și ideilor jihadului mondial, nici asupra capacității de luptă a grupărilor sale active în Europa. Ele au suficiente forțe, mijloace, bani și determinare pentru a continua lupta.