ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 23:30 Autoritățile germane au anunțat luni seară că mai multe persoane și-au pierdut viața, iar alte 50 au fost rănite după ce un camion a intrat în mulțimea adunată la târgul de Crăciun Breitscheidplatz din metropola Berlin. Autorul atacului din Piața de Crăciun din Berlin a fost arestat, a anunțat poliția germană. Organizația teroristă Statul Islamic a revendicat pe Twitter atacul de la Berlin, relatează Washington Times, citând conturi ale jihadiștilor.

Organizația teroristă Statul Islamic a revendicat pe Twitter atacul de la Berlin, relatează Washington Times, citând conturi ale jihadiștilor.

 Poliția germană a anunțat că a arestat un suspect în legătură cu atacul de la Berlin, relatează Associated Press, precizând că ar fi vorba despre șofeul camionului care a intrat în mulțime.

Deocamdată nu există detalii despre el. Anterior, presa a scris că vehiculul folosit avea numere de înmatriculare poloneze, dar informația nu a fost confirmată.

Potrivit Reuters, care citează un purtător de cuvânt al poliției, o altă persoană aflată în cabină a murit în accident. 

ACTUALIZARE 23:00 Ambasada României în Republica Federală Germania „are în atenție” incidentul în care un camion a lovit, luni seara, o mulțime de oameni care se aflau la un târg de Crăciun din centrul Berlinului.

„Reprezentanții misiunii diplomatice au întreprins demersuri pe lângă autoritățile locale pentru a verifica dacă au fost afectați și cetățeni români. Acțiunile de intervenție a autorităților germane competente sunt încă în curs de desfășurare, evaluarea efectelor incidentului nefiind definitivată la această oră”, anunță Ministerul.

 

 

ACTUALIZARE 22:00 Procurorii din Germania au declarat pentru DPA că anchetează un atac. Un camion a intrat în plin în Piața de Crăciun din Berlin. Presa scrie că sunt mai mulți morți și răniți. În același timp, pompierii anunță că doi oameni au murit și cel puțin 50 au fost răniți.

Robert Schwartz, jurnalist Deutsche Welle, a declarat la Digi24 că poliția pleacă de la premisa că ar fi vorba de un atentat terorist.

Potrivit acestuia, camionul a venit în viteză mare de pe strada Budapesta, a intrat cu viteză mare în Piața de Crăciun.

„Terenul din jurul târgului de Crăciun e plin de mașini de poliție, de salvări”, a relatat jurnalistul.

 

 

Atacul terorist este foarte similar cu cel din Nisa de 14 iulie când un camion a intrat în mulțimea adunată să vadă focul de artificii ce avea loc cu ocazia Zilei Naționale a Franței. Atunci, atacul a fost revendicat de Statul Islamic și s-a soldat cu decesul a 87 de persoane.

 Știre inițială

Un camion a intrat în mulțimea adunată la Târgul de Crăciun din Berlin. Sunt morți și răniți, anunță presa locală.


Autoritățile germane au anunțat că cel puțin o persoană și-a pierdut viața, iar mai multe au fost rănite, după ce un camion a intrat în mulțime la un târg de Crăciun din metropola Berlin, transmite BBC.

Potrivit presei germane, autoritățile au confirmat că ar fi vorba despre un atentat terorist. Târgurile de Crăciun din Germania au fost nominalizate de serviciile de securitate din Germania drept zone de risc din cauza faptului că jihadiștii ar putea fi atrași de numărul mare de vizitatori pentru a încerca să comită atacuri. 

 


Incidentul s-a produs în urmă cu puțin timp. Forțele de ordine germane au fost trimise în zonă.

Unfall Breitscheidplatz

Posted by Berliner Morgenpost on Monday, December 19, 2016

Știre în curs de actualizare...