ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cel puțin 65 de persoane, în majoritate femei și copii, au murit duminică într-un atentat comis de un kamikaze care și-a detonat explozibilul avut asupra sa în apropierea unui parc public din Lahore, capitala provinciei Punjab din estul Pakistanului, au precizat reprezentanți ai poliției și echipelor de salvare, citați de Reuters, conform Agerpres.

 Explozia s-a produs în parcarea Parcului Gulshan-e-Iqbal, aproape de poarta de ieșire și la doar câțiva metri de un loc de joacă pentru copii.

Alte aproximativ 280 de persoane ar fi fost rănite în explozie, conform unui bilanț actualizat. Precedentul bilanț vorbea de cel puțin 52 de morți și 150 de răniți.

Atentatul s-a produs într-o zonă rezidențială în weekendul de sărbătoarea Paștelui catolic.

Explozia nu a fost revendicată încă. Pakistanul, țară cu o populație de 190 milioane de locuitori, se confruntă cu o insurgență talibană, cu organizații criminale și cu violențe sectariene. Punjab este cea mai mare și cea mai bogată provincie.

Martori de la fața locului au spus că au văzut părți de cadavre împrăștiate în parcare.

Potrivit lui Salman Rafique, consilier pe probleme de sănătate în cadrul autorităților din Punjab, cel puțin 65 de persoane au murit în explozie.

"Peste 280 de persone au fost rănite. Mulți se află acum în săli de operație și ne temem că bilanțul morților ar putea crește considerabil", a spus Rafique.

"Majoritatea morților și răniților sunt femei și copii", a declarat pentru Reuters Mustansar Feroz, reprezentant al poliției.

În imaginile transmise de media se văd copii și femei țipând și plângând și reprezentanți ai echipelor de intervenție, polițiști și simpli trecători cărând răniți spre ambulanțe și spre mașini private.

În 2014, Pakistanul a lansat o ofensivă împotriva talibanilor și a jihadiștilor afiliați acestora în Waziristanul de Nord, încercând să le distrugă bastioanele de unde lansează atacuri deopotrivă în Pakistan și Afganistan.