ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele francez François Hollande și premierul britanic David Cameron s-au recules luni dimineață la Bataclan, sala de concerte din Paris unde teroriștii au ucis în seara de 13 noriembrie 89 de oameni

"Am ajuns la un acord între Franța și Marea Britanie referitor la problemele de apărare, la ceea ce guvernele noastre pot să facă împreună cu celelalte guverne europene. Vrem să lucrăm împreună atât pe teritoriul Franței, cât și în străinătate", a subliniat François Hollande la finalul discuțiilor.

Hollande promite să intensifice lupta împotriva grupării teroriste Statul Islamic, iar britanicii vor să i se alăture. După discuțiile avute dimineață la Élysée, premierul David Cameron vrea implicarea Marii Britanii în raidurile aeriene din Siria și va cere aprobarea Parlamentului.

În cursul aceste săptămâni voi prezenta Parlamentului o strategie clară pentru combaterea Statului Islamic. Susțin ferm decizia președintelui Hollande de a ataca Statul Islamic în Siria și este convingerea mea fermă că Marea Britanie trebuie să facă la fel, a subliniat David Cameron.

Britanicii acționează militar în Irak, dar până acum implicarea în Siria a fost respinsă de legislatori.

Premierul Cameron speră să primească unda verde până la Crăciun.

Între timp, Marea Britanie va pune la dispoziția Franței o bază aeriană din Cipru pentru atacurile împotriva jihadiștilor din Siria.