ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministerul Afacerilor Externe a emis o atenţionare de călătorie pentru românii care tranzitează sau doresc să se deplaseze în Ungaria.

Potrivit autorităţilor ungare, pe autostrada M1, în apropierea punctului de trecere a frontierei cu Austria s-a creat un blocaj, iar coloana de mașini se întinde pe 11 km. 
 
Imigranţii plecaţi din Budapesta şi-au văzut visul cu ochii. Primele autocare pline de oameni au trecut frontiera cu Austria. Oficialii de la Viena au anunţat că-i vor primi, indiferent de prevederile actuale ale legislaţiei europene.
 
Un val mare de imigranţi, 6.500, a ajuns la graniţa dintre Ungaria şi Austria. Maghiarii s-au văzut depăşiti de situaţie, încercând să le interzică să plece cu trenul şi să-i ducă în tabere amenajate pentru a fi identificaţi. Ulterior, au decis să îi urce pe refugiaţi în autobuze şi să îi ducă până la graniţă.

Între timp, guvernul maghiar a decis, în această dimineaţă, să nu mai pună la dispoziţia imigranţilor autobuze. În schimb, au fost deschise liniile de tren către Vest.

Premierul Viktor Orban a supus Parlamentului, ieri, un set de măsuri împotriva imigraţiei. Vor fi instituite zone de tranzit în apropierea frontierei cu Serbia şi a fost suplimentat numărul de poliţişti în apropierea frontierei. În plus, din 15 septembrie, s-ar putea lua măsura păzirii frontierei cu ajutorul Armatei.  

La Roszke, în Ungaria, a avut loc o mică revoltă. Poliţia ungară a intervenit pentru a-i linişti pe cei revoltaţi. Oamenii sunt nemulţumiţi că nu pot pleca de la punctul de verificare aflat la trei kilometri de graniţa dintre Serbia şi Ungaria. Ei îşi doresc să plece cât mai repede către graniţa cu Austria. Mai multe persoane au plecat pe câmp, dar autorităţile ungare i-au adus înapoi pentru a fi luaţi în evidenţă, arată digi24.ro.
 
Acelaşi lucru fac şi autorităţile din Austria, care-i ajută să ajungă la frontiera cu Germania, unde se estimează că vor intra, până la sfârşitul zilei, între 5.000 şi 7.000 de oameni.