ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 17:45 Două districte din Georgia care au fololsit același soft de vot electronic ca și în  Michigan, s-au confruntat cu aceleași ”erori” în timpul alegerilor.
 
Mașinile de vot s-au „defectat” în districtele Spalding și Morgan din Georgia, marți dimineață, din cauza a ceea ce oficialii electorali au descris drept o „eroare”.

Un oficial electoral din Georgia a declarat că o problemă tehnică care a oprit votul în cele două districte a fost provocată de o intervenție de actualizare a mașinilor electorale în noaptea de dinaintea alegerilor, potrivit Politico.

„Asta este ceva ce ei nu fac niciodată. Nu i-am văzut niciodată actualizând ceva cu o zi înainte de alegeri ", a spus Marcia Ridley, supraveghetor al alegerilor la Consiliul electoral din Spalding.

Districtele din Georgia au folosit un software realizat de Dominion Voting Systems, același software folosit în majoritatea districteleor din Michigan, potrivit Detroit Free Press.
 
Știrea inițială

Dovada fraudării  alegerilor este, pentru republicani, tot mai evidentă. Mii de voturi din Michigan, destinate candidaților republicani, au fost numărate în mod greșit pentru democrați în cel puțin un district din Michigan, potrivit președintei Comitetului Partidului Republican Michigan, Laura Cox. Aceasta a declarat că 47 de districte au folosit același software în același scop.

Cox a dezvăluit eroarea uimitoare care din dstrictul Antrim din Michigan, prin care  mii de buletine de vot au fost contorizate pentru democrați deși erau exprimate pentru republicani, scrie Breitbart.

„Ca și cum asta nu ar fi fost suficient, în districtul Antrim s-au numărat buletinele de vot pentru democrați, deși e erau destinate republicanilor, ducând la o schimbare de 6.000 de voturi împotriva candidaților noștri”, a spus Cox în timpul unei conferințe de presă. Oficialii electorali locali au „identificat” și „revizuit” problema miercuri.

„Grefierul districtului a ieșit să spună că software-ul de numărare a voturilor a greșit și a provocat un calcul greșit al voturilor. De atunci, am descoperit că 47 de județe foloseau același software în aceeași calitate ”, a continuat ea.

Drept urmare, Antrim a trebuit să numere manual toate buletinele de vot. Cox invocă acum zeci de districte care au folosit același software pentru a „examina îndeaproape rezultatele lor pentru a găsi discrepanțe similare”.

„Oamenii din Michigan merită un proces transparent și deschis”, a spus ea. Alegătorii merită să știe că toate voturile legale sunt numărate ”, a concluzionat Cox.

Cox  a vorbit și despre unele nereguli de numărare a voturilor în zona metropolitană Detroit, inclusiv buletine de vot antedatate.