ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul de la Viena pregătește măsuri pentru facilitarea integrării imigranților extracomunitari, inclusiv o lege care va interzice vălul musulman integral pentru femei, afirmă oficiali citați de postul ORF.
 
"Vălul islamic integral împiedică integrarea. Burqa nu este un simbol religios, ci un simbol antisocial", a declarat ministrul austriac pentru Afaceri Externe și Integrare, Sebastian Kurz, citat de postul ORF.

Printre măsurile menite să faciliteze integrarea imigranților extracomunitari se numără, potrivit Mediafax, crearea de locuri de muncă pentru refugiați, modificarea venitului minim garantat și interzicerea vălului islamic integral, după modelul unor legi existente în Germania și Franța.

"În societatea noastră, vrem să putem privi fețele oamenilor", a declarat Heinz-Christian Strache, liderul Partidului Libertății.