ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Austria intenționează să introducă pedeapsa cu închisoarea sau amendă în cazul solicitanților de azil care vor minți autoritățile, o măsură care vizează descurajarea migranților care doresc să se stabilească pe teritoriul austriac, informează Reuters.
 
Guvernul de la Viena a elaborat un proiect de lege care le va permite autorităților să-i pedepsească pe solicitanții de azil care mint în legătură cu identitatea lor - de exemplu pretinzând că sunt cetățeni sirieni, astfel încât cererile lor au mai multe șanse de a fi acceptate - cu amendă de până la 5.000 de euro sau trei săptămâni de închisoare.

Cei care vor rămâne pe teritoriul austriac în pofida ordinului de a părăsi țara vor fi pasibili de amenzi cuprinse între 5.000 și 15.000 de euro sau șase săptămâni de închisoare, a anunțat Partidul Popular (OeVP), aflat în coaliția guvernamentală alături de social-democrați (SPOe). Executivul austriac a înăsprit în acest an legislația privind imigranții. Partidul Libertății (FPOe), al cărui candidat Norbert Hofer a pierdut duminică scrutinul prezidențial, conduce în sondajele de opinie din ultimele luni, cu 33% din intențiile de vot. ''Cu siguranță aceste măsuri au, cel puțin parțial, un efect de atenționare. Ce fel de stat de drept am avea în țară dacă am spune că nu pedepsim aceste lucruri'', a spus ministrul economiei austriac Harald Mahrer, membru al OeVP, atunci când a fost întrebat dacă noua lege, ce urmează să fie supusă votului în parlament, are ca scop să îi sperie pe migranți.

Alte state europene, precum Danemarca și Suedia, și-au înăsprit controalele frontaliere și legislația privind azilul în ultimele luni, după ce țările membre ale Uniunii Europene nu au reușit să cadă de acord asupra unui mecanism de redistribuire a refugiaților pe baza unor cote obligatorii. Austria a plafonat la 37.500 numărul de cereri de azil pentru acest an, față de 90.000 de solicitări primite în 2015, atunci când țara a fost afectată substanțial de cea mai gravă criză migraționistă din istoria Europei, conform Agerpres. Ministerul de Interne austriac a menționat că până la finalul lunii octombrie a primit 37.000 de cereri de azil.