ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Majoritatea austriecilor susțin ideea ministrului de externe al Austriei, Sebastian Kurz, președinte în exercițiu al OSCE, privind necesitatea închiderii grădinițelor exclusiv musulmane și a traseului de migrație prin Marea Mediterană spre Europa, rezultă dintr-un sondaj de opinie dat publicității miercuri, realizat la comanda Partidului Popular Austriac (OVP) și efectuat de platforma de cercetare Marketagent, informează agenția de presă TASS.

Astfel, 78% dintre respondenți s-au pronunțat în favoarea limitării afluxului de refugiați prin Marea Mediterană spre continentul european. Doar 22% consideră o astfel de măsură exagerată și nu susțin introducerea de restricții.

În problema grădinițelor exclusive pentru copiii musulmani din Austria, 80,2% dintre intervievați și-au exprimat susținerea pentru închiderea lor, iar 19,8% nu vor să schimbe nimic.

Sondajul a fost realizat pe un eșantion de 500 de persoane cu vârste între 16 și 69 de ani, precizează cotidianul Kronen Zeitung.

La mijlocul lui iunie, șeful diplomației austriece Sebastian Kurz a propus închiderea traseului pentru refugiații din Africa și Orientul Mijlociu via Marea Mediterană spre Europa, fiind susținut în acest demers de ministrul de interne austriac Wolfgang Sobotka. De asemenea, Kurz a propus sistarea ajutorului pentru Africa din partea UE pentru refuzul de a-i primi înapoi pe refugiați.

În ceea ce privește grădinițele exclusiv pentru copiii musulmani, Kurz a declarat că acestea trebuie închise, pentru că nu contribuie la integrarea copiilor, îi izolează pe criterii religioase și de limbă și cultivă de la vârstă fragedă o așa-zisă societate paralelă.