ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Filmul „Frumoasa și bestia”, un remake live action al desenului animat cu același nume, realizate de studioul Disney în 1991, a fost retras din cinematografele din Kuweit în urma îngrijorărilor exprimate de comisia de cenzori din această țară din cauza unui personaj gay, anunță BBC.

Un membru al consiliului de la Compania Națională Cinematografică, care opereaza majoritatea cinematografelor din Kuweit, a declarat o versiune editată poate fi difuzat în cursul acestei săptămâni.

„Am fost solicitați să retragem filmul din cinematografe și să îl edităm, pentru scenele care au fost considerate ofensatoare de către departamentul de cenzură al Ministerului Informației”, a declarat Duaij Al-Khalifa Al-Sabah, membru al Companiei Naționale Cinematografice.

Remake-ul live-action „Frumoasa și bestia” conține primul personaj homosexual și prima scenă de dragoste din istoria grupului Disney. Actorul american Josh Gad intepretează în acest film personajul LeFou, un camarad al principalului personaj negativ, Gaston, jucat de Luke Evans.

Compania Națională Cinematografică din Kuweit administrează 11 dintre cele 13 cinematografe din această țară cu populație majoritar musulmană.

Din cauza unui „moment exclusiv gay", cenzorii din Malaysia au solicitat realizarea unei versiuni editate a peliculei, însă compania Disney a ales să retragă filmul din această țară. Un cinematograf în aer liber din statul american Alabama a anulat din același motiv proiecțiile peliculei.

De asemenea, Rusia ia în calcul interzicerea peliculei, pe care ministrul Culturii, Vladimir Medinsky, a catalogat-o drept „o nerușinată propagandă a păcatului".