ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Bărbatul care a comis atacul terorist din centrul Londrei se numește Khalid Masood, un islamist care a fost la un moment dat în atenția serviciilor secrete, a anunțat joi Scotland Yard, citat de Ziarul Românesc.

„Khalid Masood, care avea 52 de ani, s-a născut în Kent pe 25 decembrie 1964, iar anchetatorii cred că în ultima perioadă a trăit în regiunea Midlands Vest. Khalid Masood a utilizat mai multe pseudonime”, a comunicat Scotland Yard.

Khalid Masood nu era vizat de nicio investigație curentă și nu existau indicii că ar fi urmat să comită un atac terorist.

Cu toate acestea, bărbatul a fost condamnat pentru o serie de agresiuni și pentru deținerea de arme.

Potrivit presei britanice, serviciile secrete l-au monitorizat la un moment dat pe islamist, dar acesta nu a fost considerat periculos.

Ieri, Khalid Masood a lovit intenționat cu un vehicul zeci de persoane, pe podul Westminster din Londra, după care a înjunghiat un polițist la intrarea în curtea Parlamentului britanic. Islamistul a fost împușcat mortal de forțele de ordine.

Trei persoane au fost ucise în atentat – agentul de poliție Keith Palmer, în vârstă de 48 de ani, Kurt Cochran, un turist în vârstă de 54 de ani din SUA, și Aysha Frade, o profesoară de 43 de ani din Spania. Alte cel puțin 30 de persoane au fost rănite în atacul revendicat de rețeaua teroristă Stat Islamic.