ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Atacul sinucigaș ce a vizat o nuntă care avea loc în orașul turc Gaziantep, soldat cu cel puțin 51 de morți și zeci de răniți, a fost comis de un adolescent cu vârsta cuprinsă între 12 și 14 ani, care era afiliat grupării Stat Islamic, a declarat președintele Erdogan, scrie The Associated Press.

Atentatul de sâmbătă seara de la Gaziantep este cel mai sângeros atac înregistrat în acest an în Turcia.

"Este clar că Daesh avea o celulă (teroristă) la Gaziantep sau încerca să-și facă loc aici," a declarat Erdogan, potrivit Mediafax. Acesta a mai spus că forțele de securitate turce își vor spori eforturile de combatere a terorismului.

Anterior, Erdogan afirma că nu există "nici o diferență între organizația clericului musulman Fethullah Gulen", acuzat de Ankara că ar fi orchestrat tentativa de lovitură de stat de la 15 iulie, "Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) și Daesh, care cel mai probabil poartă responsabilitatea pentru atacul de la Gaziantep."