ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Manuel Valls a avertizat vineri, cu două zile înainte de turul doi al alegerilor regionale, că o victorie a Frontului Național (extremă dreapta) în acest scrutin ar putea conduce la un "război civil", relatează Reuters.

FN, care o obținut o victorie, în primul tur, în șase dintre cele 13 regiuni franceze, este dat ca perdant de mai multe sondaje de opinie în Nord-Pas-de-Calais și Provence-Alpes-Côte d'Azur.

"Ne afăm într-un moment istoric, deoarece, în fond, țara noastră are două opțiuni: există o opțiune a extremei drepte care, în fond, promovează disensiunea, iar această disensiune poate conduce la război civil. Există și altă viziune, cea a Republicii și valorilor, care este unitatea", a declarat Valls pentru postul France Inter.

"Nu ignor dificultățile cu care se confruntă compatrioții mei (...), cunosc suferința multora dintre compatrioții noștri, dar nu doar vorbind despre aceste suferințe putem avansa, exploatându-le, ci oferind răspunsuri", a continuat el. "Trebuie să oferim aceste răspunsuri nu luni, ci până duminică, în regiunile în care stânga poate învinge", a subliniat șeful Guvernului.

"Există nouă regiuni din 12 în Hexagon, patru regiuni peste mări, plus Corsica, în care stânga este unită și poate învinge. Nu vorbim suficient despre acest lucru", a apreciat Valls.