ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Serviciile secrete, în mod special agenția britanică de supraveghere implicată în scandalul Datagate, pot obține controlul complet asupra smartphone-urilor, fără ca utilizatorii să poată face ceva. Acesta este cel mai recent avertisment venit din partea fostul agent NSA Edward Snowden.

Serviciile secrete nu doar interceptează convorbirile sau ne localizează, ci controlează de la distanță funcțiile acestor smartphone-uri, astfel că ele pot fi folosite de exemplu și ca microfoane ce transmit sunetele din jurul nostru, a declarat pentru BBC fostul agent Edward Snowden, făcând referire la cazul particular al GCHQ (Centrul de ascultări și decodificări al serviciilor secrete britanice).
 
Unul dintre programe este așa-numitul 'Dreamy Smurf', cu ajutorul căruia telefoanele pot fi închise ori deschise de la distanță fără ca utilizatorul să-și dea seama. 

Un alt instrument se numește 'Nosey Smurf', care poate activa microfonul telefonului astfel încât să se poată asculta discuțiile din apropierea aparatului. Folosit împreună cu 'Dreamy Smurf', 'Nosey Smurf' poate activa microfonul chiar și atunci când posesorul și-a închis telefonul.
 
O facilitate mai cunoscută oferită serviciilor secrete de tehnologia telefoanelor mobile este localizarea posesorului acestora cu ajutorul semnalului emis de telefon, folosind metoda triangulației.